Muizenoverlast, hoe kan ik muizen bestrijden zonder gif

Muizenoverlast, nieuwe wetgeving per 1 jan. 2023!

De politiek en dierenbescherming wil al lang van het gebruik van gif af. De professionele markt heeft hier ook mee te maken en de meeste ongediertebestrijders lukt het ook goed om muizen en ratten te bestrijden zonder gif! Bestrijdingsland heeft ook een eigen plaagdierbeheersing afdeling en wil graag hun ervaringen delen zodat u als particulier of bedrijf zelf muizen en ratten kunt bestrijden zonder het gebruik van gif!

Muizenoverlast of zelfs een muizenplaag is een actueel thema bij veel Nederlandse huishoudens en horeca gelegenheden. Omdat het nu het steeds kouder wordt en het ’s nachts vriest, zitten we steeds liever binnen. Maar we zijn niet de enige die met het koude weer graag binnen zitten. Muizen zoeken in de winter graag beschutting in huizen en veroorzaken dan de nodige overlast. Overlast waarvoor in sommige gevallen een ongedierte bestrijder wordt ingezet. Maar muizen bestrijden kun je zelf ook eenvoudig.

Geen idee hoe je het beste muizen kunt bestrijden? Lees dan hieronder onze 6 tips om zelf aan de slag te gaan en overlast te voorkomen. Natuurlijk kun je alle producten, van wering tot bestrijding, online bestellen in onze webshop van bestrijdingsland. Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij staan je graag te woord!

Wat wil je doen tegen muizen?

-Bestrijden met een muizenval     Klik hier voor de aanschaf van de best geteste muizenval

-Diervriendelijk, levend vangen     Klik hier voor de aanschaf van een diervriendelijke muizenval

-Muizen buitenshuis houden met RVS weringgaas en Pestibus stootvoegroosters Klik hier voor aanschaf Pestigate

-Gaten en kieren dicht maken?! Klik dan hier voor de aanschaf van PestiWire RVS weringgaas

–Gaten en kieren dicht maken?! Klik dan hier voor de aanschaf van Muizen kit / weringkit tegen muizen en ratten 

 

Beste manier om van muizenoverlast af te komen in een aantal stappen

          1.Achterhaal hoe muizen binnekomen

Voorkomen is beter dan genezen is een aloud gezegde wat ook toegepast kan worden op muizenbestrijding. Zonder dat je weet waar de muizen binnenkomen, kun je er nooit voor zorgen dat je huis ‘muisvrij’ wordt. Een eenvoudige manier om dit te doen is om het spoor van de keutels te volgen. Stopt het spoor? Kijk dan goed of er gaatjes in de muur zitten. Controleer ook muren waar leidingen doorheen lopen op zogenaamde doorvoeropeningen.

Een gaatje gevonden? Controleer dan de randen rondom dit gaatje. Als een muis al vaker door dit gat naar binnen is gekomen, dan kun je dit herkennen aan de zwarte vettige randen (buiksmeer). Maak dit gat dicht met Pestiwire RVS Weringgaas tegen muizen of met een speciale muizen weringskitEen zeer bekende plek waar muizen doorheen komen zijn stootvoegen. Deze dienen ervoor om de spouw te laten ventileren zodat er geen vocht in de muren kan ontstaan. Bijenbekjes zijn een bekende oplossing hiervoor is een veel betere, mooiere en goedkopere oplossing;  de stootvoegroosters; PestiGate

          2.Ruim de muizenkeutels op

Voordat je producten koopt om muizen te bestrijden is het verstandig om te controleren of de muizen nog aanwezig zijn. Dit kun je het beste doen door de keutels op te ruimen en te kijken of er nieuwe keutels gelegd worden. Kun je dit snel zien? Jazeker! Een muis kan wel zo’n 40 keutels per dag produceren.

          3.Gebruik een muizenval of klem

Gebruik dan een goede muizenval om de overlast te bestrijden. Er zijn tientallen soorten muizenvallen / muizenklemmen te koop. Het plaagdierbestrijdingsbedrijf van bestrijdingsland heeft jaren lang ervaring en hieruit is komt de Pestibus Snelval als beste uit de test. Plaats de muizenval of klem in het looppad van de muizen tegen een wand.

Muizen zijn namelijk slechtziend en lopen graag langs iets af. Deze muizenklem van Pestibus zorgt voor een snelle dood van de muis. Een goede muizenklem zorgt ervoor dat het dierenleed beperkt kan worden.

          4.Ruim je rommel op

Muizen dringen huizen binnen omdat daar voedsel is. Als je zorgt dat dit niet het geval is in jouw huis, dan voorkom je een hoop ellende. Vooral rondslingerende etenswaren lokken muizen naar je huis. Plaats etenswaren sowieso altijd in afsluitbare kunststof bakken zodat je zeker weet dat muizen er niet bij kunnen.

          5.Let op wering van je woning

Veel woningen hebben spouwventilatie d.m.v. open stootvoegen. Deze stootvoegen zijn groot genoeg voor muizen om je woning binnen te dringen. Dit voorkom je door zelf de voegen dicht te maken met Petigate stootvoegroosters. Let daarbij op dat de openingen in de stootvoegroosters niet groter mogen zijn dan 0,5 – 0,6 mm. Hiermee houd je gegarandeerd muizen buiten de deur.

Heb je kieren in je woning maar die geen ventilatie functie hebben maak deze dan dicht met PestiWire RVS weringgaas of speciale weringkit tegen muizen en ratten

          6.Kierende deuren voorzien van deur borstels

Een klein kiertje onder de deur is voor een muis al genoeg om binnen te komen. Plaats daarom een deur borstel onder de deuren met een kiertje. Zo voorkom je dat muizen via de buitendeuren jouw huis binnenkomen.

Wil je zelf niet beginnen aan het bestrijden van muizen? Ook dan kan bestrijdingsland.nl jou helpen. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *