Muizenoverlast, hoe kan ik het beste muizen bestrijden zonder gif?

Muizenoverlast

Muizenoverlast, hoe kom ik er vanaf zonder het gebruik van gif?

Sinds 1 januari 2023 is het verboden om aan particulieren gif te verkopen. De politiek en dierenbescherming wilde al lang van het gebruik van gif af en dat is nu dus ook zo doorgevoerd.  De professionele markt heeft hier ook mee te maken en de meeste ongediertebestrijders lukt het goed om muizen en ratten te bestrijden zonder gif! Bestrijdingsland heeft een eigen plaagdierbeheersing afdeling en wil graag hun ervaringen delen zodat u als particulier of bedrijf zelf muizen en ratten kunt bestrijden zonder het gebruik van gif!

Muizenoverlast of zelfs een muizenplaag is een actueel thema bij veel Nederlandse huishoudens en horeca gelegenheden. Muizen komen in het hele jaar voor maar zoeken in de winter heel graag beschutting in huizen en veroorzaken dan de nodige overlast. Overlast waarvoor in sommige gevallen een ongedierte bestrijder wordt ingezet. Maar muizen bestrijden kun je zelf ook eenvoudig.

Geen idee hoe je het beste muizen kunt bestrijden? 

Hieronder geven wij u 5 tips/stappen om zelf aan de slag te gaan en overlast te voorkomen. 

Beste manier om van muizenoverlast af te komen in een 5-tal stappen

          1.Achterhaal hoe muizen binnenkomen

Voorkomen is beter dan genezen is een aloud gezegde wat ook toegepast kan worden op muizenbestrijding. Zonder dat je weet waar de muizen binnenkomen, kun je er nooit voor zorgen dat je huis ‘muisvrij’ wordt. Een eenvoudige manier om dit te doen is om het spoor van de keutels te volgen. Stopt het spoor? Kijk dan goed of er gaatjes in de muur zitten. Controleer ook muren waar leidingen doorheen lopen op zogenaamde doorvoeropeningen.

Een gaatje gevonden? Controleer dan de randen rondom dit gaatje. Als een muis al vaker door dit gat naar binnen is gekomen, dan kun je dit herkennen aan de zwarte vettige randen (buiksmeer). Maak dit gat dicht met Pestiwire RVS Weringgaas tegen muizen of met een speciale muizen weringskitEen zeer bekende plek waar muizen doorheen komen zijn stootvoegen. Deze dienen ervoor om de spouw te laten ventileren zodat er geen vocht in de muren kan ontstaan. Bijenbekjes zijn een bekende oplossing maar hiervoor hebben wij een veel betere, mooiere en goedkopere oplossing namelijk de PestiGate stootvoegroosters. Let er daarbij op dat de openingen in de stootvoegroosters niet groter mogen zijn dan 0,5 – 0,6 mm. Hiermee houd je gegarandeerd muizen buiten de deur.

2.Kierende deuren voorzien van deur borstels

Een klein kiertje onder de deur is voor een muis al genoeg om binnen te komen. Plaats daarom een deur borstel onder de deuren met een kiertje. Zo voorkom je dat muizen via de buitendeuren jouw huis binnenkomen.

          3.Ruim de muizenkeutels op

Voordat je producten koopt om muizen te bestrijden is het verstandig om te controleren of de muizen nog aanwezig zijn. Dit kun je het beste doen door de keutels op te ruimen en te kijken of er nieuwe keutels gelegd worden. Kun je dit snel zien? Jazeker! Een muis kan wel zo’n 40 keutels per dag produceren.

          4.Gebruik een muizenval of klem

Gebruik dan een goede muizenval om de overlast te bestrijden. Er zijn tientallen soorten muizenvallen / muizenklemmen te koop. Het plaagdierbestrijdingsbedrijf van Bestrijdingsland heeft uit jaren van ervaring en gebruik van diverse klemmen  de Pestibus Snelval als beste uit de test laten komen. Ze boeken hiermee goede resultaten. Plaats de muizenval of klem altijd in het looppad van de muizen tegen een wand. Muizen zijn namelijk slechtziend en lopen graag langs iets af. De muizenklem van Pestibus zorgt voor een snelle dood van de muis waardoor onnodig dierenleed beperkt kan worden.

          5.Ruim je rommel op

Muizen dringen huizen binnen omdat daar voedsel is. Als je zorgt dat dit niet het geval is in jouw huis, dan voorkom je een hoop ellende. Vooral rondslingerende etenswaren lokken muizen naar je huis. Plaats daarom etenswaren altijd in afsluitbare (kunststof) bakken zodat je zeker weet dat muizen er niet bij kunnen.

Natuurlijk kun je alle producten, van wering tot bestrijding, online bestellen in onze webshop van Bestrijdingsland

Wil je zelf niet beginnen aan het bestrijden van muizen? Ook dan kan Bestrijdingsland jou helpen. 

Heb je vragen over onze producten of over het bestrijden van muizen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *