Mieren bestrijden, hoe moet dat?!

“Ik word gek van de mieren in mijn keuken, wat kan ik hier aan doen?!”

“Help mijn terras verzakt door de mieren, hoe kan ik ze bestrijden?!”
  • Begin met schoonmaken en tijdelijk gevoelige spullen in afsluitbare bakjes te doen.
  • Probeer te achterhalen of je een gaatje ziet (muur of vloer) waar ze in gaan, ze kunnen ook uit stopcontacten komen.
  • Wat ook zeer belangrijk is, is om buiten te kijken. Vaak zijn mieren die u binnen ziet ook buiten actief. Als dat zo is begin dan eerst met bestrijding buiten! Binnen kunnen mieren het hele jaar door gezien worden, buiten is dat echter pas vanaf eind maart.
  • Er zijn allerlei grootmoeders tips die u kunt googlen maar als deze ook niet werken(vaak helaas tijdelijk van werking) dan moet u toch echt gaan bestrijden)
  • Voor bestrijding binnen zijn diverse producten beschikbaar. Naast onze webshop heeft Bestrijdingsland ook een bestrijdingsbedrijf waardoor wij veel kunnen testen met producten.

Hieronder de producten die wij van Bestrijdingsland u adviseren;

  1. Begin binnen eenvoudig met lokdoosjes, bespaar hier niet op en pak wel de juiste. Protect Garden lokdoosjes zijn eenvoudig in gebruik. Plaats de lokdoosjes op de grond of in kastjes waar u de mieren regelmatig ziet
  2. Iets duurder maar zeer effectief is HomeGard mierengel. Is voor nog bredere bestrijding van mierensoorten, ook tropische. Ander voordeel is dat je het zowel in een lokdoosje kan plaatsen als op randjes en hoekjes waar mieren lopen maar geen doosje past. Bijkomstigheid is dat je het niet ziet
  3. Mierenpoeder van Protect Garden is vooral voor buiten maar is ook te gebruiken onder een keuken of je maakt er zelf lokdoosjes mee.
  4. Vloeibaar mierengif, Fastion van ProtectGarden.  Iets bewerkelijker (en u moet een drukspuit hebben) dan mierenpoeder maar wel het meest effectief! Spuit alle ingangen op uw terras of gras (test eerst of u w gras hier tegen kan) in met het mengsel. Herhaal indien nodig maar let vooral op of u een later geen andere gecreëerde ingangen ziet, dus dan ook weer behandelen. Tip; laat de drukspuit gevuld staan zodat u deze makkelijk pakt en niet eerst weer moet vullen. Ervaring leert dat mensen hier vaak geen zin in hebben.