Slakkenoverlast, wat te doen

Naaktslakken weren en bestrijden bij “bestrijdingsland.nl”

Slakkenoverlast, wie heeft er op dit moment geen last van, slakken die slijmsporen op je tegels achterlaten of slakken die bloemen en planten in je tuin beschadigen. Veel mensen heb last van slakken in de tuin maar slakken kunnen ook binnen voor overlast zorgen.

Loop je in de schemering door je tuin en hoor je “KRAK” sta je weer op een huisjesslak of je glijdt uit over een naaktslak. Geen prettig idee. Hieronder geven we tips over hoe deze slakken te weren of hoe deze (naakt)slakken te bestrijden. Bestrijdingsland probeert in klip en klare taal adviezen te geven en producten tegen de scherpste prijzen aan te bieden. Mochten er derhalve nog vragen zijn dan kunt u ons bereiken via mail; info@bestrijdngsland.nl of de what’s app; 06-2370 2170

Wering adviezen, voorkom slakken overlast

 • Indien mogelijk slakken eieren opsporen en weggooien.  Ze lijken op kristallen bolletjes en worden veelal bij rotten materiaal als
   hout en bladeren gelegd

• Slakken houden niet van koper. Bestrijdingsland heeft hier de juiste producten voor tegen de laagste prijs. Klik hier                      bijvoorbeeld voor koper tape.

 • Slakken houden niet van bepaalde plantensoorten zoals; kattenkruid, vrouwenmantel, of duizendblad. Voor meer van deze
   planten kijk op colorfulgarden.nl

• Ruim zoveel mogelijk oude bladeren en takken op, dit zijn dus idealen broedplaatsen voor de eitjes van slakken en ander       ongedierte

Je hebt verschillende soorten naaktslakken, voor de bestrijding hiervan gelden dezelfde werkwijze. Verderop in dit blog gaan we hier verder op in.
Naaktslakken leggen de eitjes in hoopjes van 20 tot 30 net onder het grondoppervlak.
Slakken leggen in hun hele leven honderden eitjes, deze zijn wit doorschijnend, parelvormig. Na een paar weken komen de eitjes uit en twee maanden later zijn de slakken volwassen. De slakken paren meestal in het voor- en najaar. Doordat naaktslakken geen huisje hebben om zich te beschermen zijn ze erg kwetsbaar o.a. tegen uitdroging. Dit is dan ook de reden dat ze in vochtige omstandigheden het meeste worden gesignaleerd en als overlast worden ervaren.

Sommige slakken zijn heerlijk om te eten, echter degene waar wij in tuinen en terrassen overlast van ondervinden niet! Zowel de naaktslak als de huisjesslak zorgen in tuinen, moestuinen, terrassen maar soms ook binnen voor overlast. Bestrijdingsland heeft diverse producten die u van deze overlast kunnen ontdoen. Dit kan op een chemisch maar zeker ook biologische manier. Voordeel van biologisch is natuurlijk dat u de overlast van slakken beperkt maar de omgeving zo min mogelijk blootstelt aan gevaarlijke stoffen.

 Producten voor bestrijding van slakken overlast

• Als u deze (naakt)slakken, die toch vaak als vieze slijmerige beestjes worden ervaren, niet op uw terras of in uw huis wilt hebben dan kunt u een zone creëren dmv BSI slakkenstop te plaatsen waar ze niet overheen zullen komen.

 • Naaktslakken en huisjesslakken worden door allerlei geuren aangetrokken. Een van die geuren is bier. Dit kan je in de   
   slakkenval plaatsen echter is de werking hiervan maar tijdelijk. Voor een goede bestrijding adviseren wij van
   bestrijdingsland BSI slakkenlokstof. Dit is langer houdbaar waardoor het beter werkt en je er ook lang mee kunt doen.

• Slakken bestrijding door middel van slakkenvallen. Plaats deze vallen in de grond, daar waar je de meeste sporen hebt     gevonden.

• Er zijn allerlei giftige korrels in de verkoop echter wij van bestrijdingsland adviseren toch zoveel mogelijk biologisch te werken,
  en met de producten van BSI en Ecokuur heeft u dezelfde resultaten als met chemische bestrijding. Slakkenvraat is een
  granulaat waar slakken niet tegen kunnen en zullen sterven zonder dat u omliggende planten of dieren hiermee schaadt.
Sommige slakken leven ook ondergronds en kunnen wortels van uw planten aantasten. Hiervoor vergt een andere bestrijding dan wat hierboven is omschreven. Een goed product van Ecokuur wat hier tegen werkt is Ecokuur bodeminsecten concentraat